Afrika - Kilimanjaro

25 februar til 11 mars. 2023

Tanzania- Norongoro - Safari - Zanzibar - Haydom

En reise i kultur mestring og enorme opplevelser!

Bilde, her ved starten, er ikke så langt pr dag..
Bilde, her ved starten, er ikke så langt pr dag..

Plan for reisen

Dag 1.

Lørdag 25 Feb. Norge - Tanzania (Reise ) Killimanjaro
Me reiser i fra valgt flyplass i Norge med morgon fly. Fra Sola ca kl 07.00 Mellomlander i Amsterdam. Videre kl 10.15 direkte til Killimanjaro flyplass. Ca 8 timer fyge fort når en har de jillt og venta på noge spennane. Filma på flye og madservering. Lander kl 20.40 lokal tid. Blir møtt av busdriver og Guide som tar oss inn til foten av Killimanjaro som er en liten times kjøring, sjekker inn på hotell. Middag i lag på hotellet og køying. Kun en times tidsforskjell. Foran oss.


Inkludert: Visum betaling grense, mat, fly og sen middag kveld hotell.

Dag 2.

Søndag 26 Feb. Mandara ( Killimanjaro )

Frukost på hotellet og me kjenner litt på spenning kyttet til å komme i gang med turen, dette er våren i Killimanjaro og tempen er normalt 23 grader her vi er nå, så blir de mer norske tempraturer oppover. Guidene kommer og me lesser opp i pikupper og kjører til Marangu som er startstedet for expedisjonen. Her må vi signere oss inn og så er de informasjon fra guider og bærerene fordeler vår bagasje. Ca kl 12.00 er me klare til å starte første etappe som 3 til 4 timers lett gangen i gjennom regnskogen. Dagens mål er Mandara som ligger 2700 meter over havet. ( me starter på ca 1800 ) får udelt hytter og baggasjen. Piknikk undervegs, mangen apekatter og fulger på turen i dag. En liten ettermiddags tur for dem som vil så er de goe middag i fjell stil.
Guidene ordner med all matlagning og de er god mat på turen.

Inkludert: Alle måltider og drikke.

Dag 3.

Mandag 27 feb. Horombo ( Killimanjaro )

Starter dagen med skjikkelig frukost kl 07.00. Dagens etappe går til Hormobo som er 5 til 6 timers rolig tempo. Første del av turen går i regnskog så skal vi gå på sti i myrlandskap. Horombo er på 3720 meter. Piknikk undervegs. Middag om kvelden. Bærere tar seg av utstyret vårt, de me bære selv er maxs 3 kilo, der me har drikke og sjokolade samt litt toalett utstyr.

Inkludert: Alle Måltider å drikke.

Her skimtes Killimanjaro i bakgrunnen, 3 netter i denne leiren. 2 opp og 1 ned.
Her skimtes Killimanjaro i bakgrunnen, 3 netter i denne leiren. 2 opp og 1 ned.

Dag 4.

Tirsdag 28 feb. Aklitimaserings dag (Killimanjaro)

Frukost kaffi og nyding av utsikten. Me skal ha 2 netter her så i dag går me opp til Zebra fjellet som er en grei tur opp på 4500 meters høyde, for å hjelpe til å bli vant med høyden. Ned til 3720 meter att. Begynner og merke at luften er tynnere nå, men me tar de roligt og de er ikke noe problem enda.
Inkludert: Alle måltider og drikke

Dag 5.

Onsdag 01 mars. Kibo (Killimanjaro)

Dagens etappe vil være 5 til 6 timer. Turen går i mellom 2 fjelltopper: Mawenzi og Kibo, landskapet er som en sadel i mellom toppene. Terrenget er ganske flatt og ørkenlignene. Kan være kaldt i dag, hyttene ligger på Kibo som er 4703 meter over havet. Vi tar tidlig kvelden etter goe middag, når en leser neste dags program skjønner en dette.

Inkludert: Alle måltider og drikke.

Dag 6.

Torsdag 02 mars. Toppen av Killimanjaro

Verdens høyeste frittståene fjell og Afrikas høyeste fjell Killimanjaro venter på oss. I dag er en slitsom dag men de er heilt klart verd dette. Me starter rett etter midnatt kl 01.00 Vi bruker ca 5 timer til toppen Gillemanns Point. Poenget er å komme til toppen når solen kommer over kanten. De er mørkt og me går med hodelykter, går seint og ganske bratt men god sti. Mangen kvile stopper og sakt men sikkert beveger me oss mot toppen. Når Gillemans Point og samles for gruppe bilde og litt skrøyding og en bitte liten skål. Litt mat og så må en velge om en vil ta siste økten som går til Uhuru Peak som 2 timers gåing og er høyeste punktet på 5895 meter. Alle var på toppen ca halvparten når helt til topps. Så er de i gang med den lange nedstigningen, vi skal til Horombo hytten som me har våre på 2 netter før. Ganske slitne når me kommer frem og de blir en god middag å så en veldig god natts søvn.

Inkludert: Alle måltider og drikke.

Dag 7.

Fredag 3 mars. Avreise fra Norge, ned av fjellet Killimanjaro

Safari og Zanzibar gjengen reiser i fra valgt flyplass i Norge med morgon fly. Mellomlander i Amsterdam. Videre kl 10.15 direkte til Killimanjaro flyplass. Ca 8 timer fyge fort når en har de jillt og venta på noge spennane. Filma på flye og madservering. Lander kl 20.40 lokal tid.
Her blir de hentete og kjørt til hotellet som er 1 time kjøring fra flyplassen.
Killinamjaro Gjengen. Me bruker 4 timer ned fra fjellet og vel nede så gjer me bærarene tips og kansje noen ettterlater velbrukte fjellsko og anna utstyr som de ønsker og donere. Takker for laget og så reiser me til hotellet. Fremme med hotellet så må en berekne litt tid å vaske kroppen. Så blir de Gin Tonich og en runde i bassenget, spiser middag og venter på resten av gjengen som kommer i kveld, vel fremme må de også få seg mat og så kvella me.

Inkludert: Alle måltider, betaler selv alkehol holdig drikke.

Dag 8.

Lørdag 4 mars. Arusha Killimanjaro fest!

Litt støle klatrere vil gjerne bruke dagen ved bassenget, en rolig dag med en runde ned i Landsbyen og på det lokale markede, avsluttes med en kjempe fest, muligheter for å gå på lokale kunstner udstillinger. Pete hovedguiden organisere fest for oss med guidene og lokale befolkning, og kjempe mat. Udeling av diplomer og musikk sang dans og tam tam trommer. Denne festen glemmer en ikke så lett..

Inkludert: Frukost. Middag med fest.

Heil Geit på festen, en opplevelse..
Heil Geit på festen, en opplevelse..

Dag 9.

Søndag 5 mars. Killimanjaro til Karatu. Motombo

Mårons, så kl 08.30 er me klare å ferdige t å sjekka ud. 2 timers kjøring så kommer me til Motoombo. En liten by som der bur mangen Masaier i. Vi skal besøke Ståle Anda og hans Prosjekt som er ganske fantastisk. Ståle er frå Anda i Klepp og heile hans historie og veien hit skal du få høre i dag. Me får omvisning å får høre om dagliglivet her, barneheimen som Ståle har bygd blir me au med på omvisning i, en spennane dag. Ståle kjenner mangen Masai Høvdinga så me tar en tur på besøk sjå denne stammen som er den tøffeste av de 126 ulike stammene i Tanzania. Lunch sjå Ståle Ankommer hotellet i Karatu utpådagen. En times kjøring fra Karatu. Dette hotellet har masasje, flere basseng og bar park og me bur i flotte hytter med terasse. Kjempe middag i kveld under åpen afrikansk himmel.

Inkludert: frukost, lunch og middag. Besøk.

Dag 10.

Mandag 6 mars. Karatu Safari Dag.

I dag skal me bruke Safari jeeper som tar 7 stk hver. Avreise kl 10.00. Me skal ha med lunch bokser og drikke og bruke heile dagen på safari i Norongoro krateret. I Dag får me sjå sjiraffer, flodhester, elefantar, masaier, antiloper , løver , geoparder osv. adle mulige slags dyr. Spennande dag lover me, dette er parken Sverre M. Fjellstad lagte så mangen programmer fra. tilbake til hotellet i 5 tia, og en goe middag å fest i lag før me legge osse..

Inkludert: Park inngang alle måltider.

Ståle Anda fra klepp, og Masai Høvdingen, vi skal møte begge dessen..
Ståle Anda fra klepp, og Masai Høvdingen, vi skal møte begge dessen..

Dag 11.

Tirsdag 7 mars. Karatu Haydom

Noen ønsker kansje en rolig dag og kan da være på hotellet, og nyte bassenget fina været eller rusle en tur i den lokale byen.. Trygt og godt er der her.
Haydom, dem fleste har nok hørt om Ingar Kvia og Haydom sykehuset. Vi starter turen kl 08.00 og litt etter kjøre forholdene har vi ca 3 timer og kjøre ut til Haydom Sykehuset og garden. Ingar er venn av Arvid og organisere en omvisning for oss. Vi får sett sykehuset og garden og alle maskinen og elles det som Ingar har brukt pengene på som er samlet inn i Norge og brukt for å gi folk en bedre liv. Vi er nå skjikkelig i Buchen.. Stopper på en kaffi plantasje og får vi det til besøker vi Klikk folket som er en stamme som ikke snakker men bare lager klikke lyder for å komunisere. Seint heim fulle av intrykk som en ikke glemmer så lett..

Inkludert alle måltider.

Dag 12.

Onsdag 8 mars. Karatu - Zanzibar

Buss henter oss og tar oss til et fantastisk strand hotell. Eventyrlig solnedgang. Etter en god frukost og rolig formiddag så kjøre me i retning flyplassen kl 12.00 Killimanjaro Til Zanzibar 1 times flytur.

Inkludert: Frukost og Lunch middag- Fly.

Dag 13.

Torsdag 9 mars. Zanzibar

Tenker at denne dagen lager seg selv, sommer sol og kritt hvite strender. Du kan bli med lokale fiksere ut og snorkle og se på fisker i alle slags farger.. bade gå på lokalt marked. Nyte livet. Bli med på en tur og bade med Delfiner.

Inkludert: Frukost

T å mæ Cowboya må hiva hatten og bada på Zanzibar..
T å mæ Cowboya må hiva hatten og bada på Zanzibar..

Dag 14.

Fredag 10 mars. Zanzibar

Frukost, bading soling lokale krydder marked og så avslutter vi turen og kvelden med en strandfest.
Inkludert Frukost og Middag.

Dag 15.

Lørdag 11 mars. Zanzibar

Formiddagen rolig, så reiser me til flyplassen ( 1 liten time ) Nøyaktige flytider kommer i senere info skriv. Flyr via Narobi direkte til Amsterdam
Velkommen heim!

Inkludert: Frukost Transport.

2 Alternativ du må velge 1 av dessen

Alt 1

Fra 25 feb til 11 mars . 15 Dager. Killimanjaro - Safari - Zanzibar.

Kr 44.900 pr stk.
Inkludere: Alle fly og Flyskatter. Adle overnattinger på hotell.
Alle måltider. Alle Inngangspenger parker.
Tur Killimanjaro Pakke.( all inklucive )
All Transport i Jeeper og Buss. Visum behandling ved innreise.
Reiseleder og Lokale Guider.
Mulige inngangspenger og akktiviteter som ikke er nevnt i program, evt Golf avgifter, alkeholholdige drikker. Tips

Alt 2

Fra 3 mars til 11 mars. 9 dager. Safari - Zanzibar.

Inkludere: Alle fly og Flyskatter. Adle overnattinger på hotell.
Alle måltider. Alle Inngangspenger parker.
All Transport i Jeeper og Buss. Visum behandling ved innreise.
Reiseleder og lokale Guider.
Mulige inngangspenger og aktiviteter som ikke er nevnt i program, evt Golf avgifter, alkohol holdige drikker. Tips

Kr 26.900 pr stk.

Vaksina

Vi må vaksinere oss, ta en tur til de lokale vaksine kontor og sei du skal til Tanzania.

Påmelding

For mer info om ting vedrørene turen Ring Arvid på 91613141
Eller send email, arvid@drommeturer.no
Du kan også reservere og avtale dato for endelig påmelding.
Betaling:
Kr. 10.000 ved påmelding, Dessen er ikke refunderbare da me bruker dem til å betale inn depositum. Rest forfaller 1. oktober 2022 da mottar en også liste med hva en bør pakke i sekken og diverse informasjon.

DrømmeTurer A/S er medlem i Reisegarantifondet.
Turen passer for alle, er ikke mye gåing eller lange dager.
Killimanjaro gjengen, må være i fysisk ok form.
Har sjekket på nett og mangen opperer med lavere priser, men da kommer der mye tillegg underveis. Har vært 6 ganger på Killimanjaro og 21 ganger i Tanzania og Zanzibar og tykkjer det er mye bedre å ta med det meste i turens pris så er det enklere for oss og planlegge økonomien i turen. Når påmeldingen kommer inn så ser eg hvor folk er fra og prøver og organisere et møte for heile gjengen i oktober. Uten om dette får alle fyldig info om hva vi skal ha med oss og alle blir en del av gjengen på turen. Derfor eg har laga turen litt valgfri er for kansje noen ektepar har en ivrig part som vil bestige Killimanjaro og så kan ektefellen komme ned og være med på resten av turen

Reiser åleina

De kan komme litt gebyr i enkeltroms tillegg, men når vi er en gruppe slik pleier eg å få forhandlet lik pris. Info om dette om aktuelt.

Min 7 tur til Killimanjaro?

Å oppleva store øyeblikk i sammen med andre posetive mennesker er min store driv kraft. Eg arrangere noe som heter Mælands Marsjen i Norge. 100 km på ca 27 timer non stop. I august i år gikk eg med en særdeles postiv gjeng, og på festen etterpå så tenkte eg her er veldig mangen som det hadde våre heilt knall gjillt å ha med til Afrika.

Når eg i tillegg har Sigfrid Kjærast som elsker å gå på tur i lag med venninne sine. Så er enda en insperasjon på plass. Eg vil Sigfrid skal få oppleva denne turen over alle turer.. Ja eg kaller den det for dere skal få mangen sterke intrykk og del i alt det fine Afrika har å vise frem, samt eg bruker den beste guiden og bor veldig greit.. så sett i gang og spar og tenk ikke dette går ikke for meg, for skulle det bli slik at noen må gi seg så er eg der og passer på og stopper opp og er med deg..

Eg går så lenge heile gruppen går så tar eg meg av dem det ikke gjekk for. Festene med dem lokale er en opplevelse i seg selv.


Velkommen på tur!

Arvid Mæland.